Aletta Top

Aletta Top is multidisciplinair kunstenaar: ze tekent, schildert en fotografeert en gebruikt deze technieken regelmatig door elkaar. Dat is ook het geval bij deze serie fotocollages, getiteld INSTANT MEMORIES.

Instant Memories: beelden afkomstig uit de werkelijkheid, die herinneringen worden op het moment van afdrukken (zoals dat gaat met foto’s). Het idee van herinneringen wordt versterkt door de manier van bewerken. Delen zijn weggepoetst, andere delen zijn qua kleur en vorm ge├»ntensiveerd. Ze zien eruit als flarden, als ongrijpbare laagjes die samen een beeld vormen, zoals herinneringen (maar ook dromen) dat ook zijn.

Ze zijn subjectief, en afkomstig uit mijn realiteit, maar de gevoelens die de beelden kunnen oproepen zijn inwisselbaar. ‘Die zomeravond, die plek, toen ik jong was’: mijn beelden bieden jou een (herinnering aan een) herinnering.

Handig in een tijd waarin we met zijn allen bezig zijn met vooruit racen. De Instant Memories zijn een ode aan stilstaan, verstilling en reflectie.

Aletta Top, artist & teacher

www.alettatop.com