Ellen van Veldhuisen

“Helder als Glas” is de naam mijn glaswerkplaats .

Ik hou mij sinds ruim 11 jaar in mijn vrije tijd bezig met glas. Dat doe ik voornamelijk door middel van een brander. Dit wordt wel lampwork of flamework genoemd. In de vlam van een speciale brander wordt glas gesmolten en het gesmolten glas wordt rechtstreeks bewerkt tot bijvoorbeeld kralen, bollen en andere vormen, die ik vervolgens verwerk tot sieraden.

Daarnaast maak ik kleine objekten zoals bloemetjes en beestjes en bijzondere grote knikkers. Ook glasblazen doe ik op kleine schaal, ik maak dan bijvoorbeeldkleine flesjes of holle kralen. Soms worden de vormen of objekten nog nabewerkt door het glas te zagen, slijpen en/of polijsten. 

Waarom glas? Glas is een geweldig materiaal, glas glanst en sprankelt, de kleuren lijken te leven.  Glas maakt blij, zowel om naar te kijken als om mee te werken!

helderalsglas.nl