Harry Tuinman

Harry Tuinman

Tijdens mijn studietijd was is ik (als de tijd het toeliet) graag bezig met fotograferen en aquarelleren. Nadat ik vervroegd kon stoppen met mijn dagelijkse werk, ben ik naast het fotograferen ook gaan schilderen. Verdieping en nieuwe technieken  heb ik kunnen opdoen bij “Centrum voor Beeldende Kunst” in Leeuwarden (Tekenen en schilderen, Kunstbeschouwing), bij “Vaszlovsky, professioneel fotograaf”  in Groningen (Fotografie), “BK050, werkplaats voor beeldende kunst” in Groningen (Digitale beeldbewerking) 

Schilderen

Mijn levenshouding is om de werkelijkheid nieuwsgierig en met een open mind  tegemoet te treden. Inspiratie voor mijn werk als schilder krijg ik vooral van hetgeen zich binnen en buiten mijzelf afspeelt tijdens mijn dagelijkse leven en op mijn reizen. Alle bewuste en onbewuste ervaringen, gedachten en beelden sublimeren op een gegeven moment in actie. Zo ontstaan kleuren en vormen, die onderweg altijd weer anders worden dan gedacht. Mijn voorliefde voor uitbundige kleuren is ontstaan op mijn reizen naar kleurrijke oorden als Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Kroatië, Portugal, Marokko, Indonesië, Aruba en de VS.. 

Fotograferen

Voor foto’s zoek ik vaak situaties op die kunnen verrassen. Soms ook  komen boeiende beelden zomaar op mijn pad. Foto’s bewerk ik soms digitaal en/of met aquarel/acrylverf. In 2017 was ik 1 van de 7 genomineerde beroepsfotografen van Nederland en België voor de Award Fotografie van KUNST.NL (Business Art Service) 

flickr.com/photos/harryexpo