Impressie 2018

Bestuurslid Nelleke Dragt in de Ter Apeler Courant:

“Weer waren ze er allemaal. De enthousiaste professionele- en amateurkunstenaars en cursisten. De één al jaren en ervaren op het pad der kunsten, de ander voorzichtig de eerste schreden zettend. Allemaal hetzelfde doel dienend en delend: de passie voor de kunst en kunstnijverheid. En nooit te moe om te vertellen over wat ze beweegt en drijft om steeds maar weer te putten uit nieuwe inspiratie. De drang om te doen en de drive om bezig te blijven.

En natuurlijk de bezoekers. Zonder hen geen route. Iets minder dan verwacht door de warmte, maar in groten getale en veelal op de fiets aanwezig op deze stralende dagen. Sommigen voor het eerst, maar de meesten op herhaling.  Allemaal vol bewondering en enthousiasme voor wat er te zien was, voor de sfeer van ontspanning, de muziek, het uitwisselen van ervaringen, en de verrassende ontmoeting: hé jij ook hier. En: Wat leuk, lang niet gezien. In gesprek met elkaar maar ook stil genietend van de rust, de ruimte en de cultuur.

De exposanten waren enthousiast over de verwennerij van de gastvrije locatiehouders, en ook het publiek werd zeker niet vergeten. Op veel plaatsen waren extra water en verfrissende snoepjes neergezet. Alles werd uit de kast getrokken om de zeer warme dagen te doen slagen. De EHBO had gelukkig weinig te doen en ook de waarschuwingen ‘niet roken, voorzichtig met vuur’ werden ter harte genomen. Kortom: zowel de organisatie, als de exposanten, de locatiehouders en het publiek kijken terug op een geslaagd weekend.”