Jeanique van den Berg

Al van kleins af aan is Jeanique gefascineerd door dieren en de natuur waarin zij leven. Deze onderwerpen zijn dan ook altijd terug te vinden in haar foto’s. Jeanique heeft de opleidingen tot manager dierverzorger en fotograaf gevolgd. Ze heeft jonge dieren grootgebracht, gewerkt in dierenparken en opvangcentra in binnen- en buitenland. Met deze ervaringen brengt zij dieren op bijzondere wijze in beeld, waarin zij het karakter van het dier op een unieke manier overbrengt.

De foto’s van Fotojeanique worden wereldwijd gewaardeerd en omschreven als inspirerend, creatief en uniek. Haar foto’s worden gepubliceerd in boeken en tijdschriften, hebben in kalenders van National Geographic gestaan en winnen regelmatig prijzen.

Jeanique wil graag mensen inspireren. De natuur en wildlife dichter naar de mens brengen met de boodschap dit te koesteren. “Dieren en natuur hebben geen stem. Door ze in beeld te brengen, en hiermee een gevoel op te wekken bij mensen, hoop ik ze een stem te geven en mensen te laten realiseren wat voor moois de wereld te bieden heeft en dat we ervoor moeten zorgen dat dit blijft bestaan.”

www.fotojeanique.com