Maartje de Boer

“Sinds 2007 is mozaïek mijn grote liefde. Na een workshop bij de Italiaanse mozaïekkunstenaar Luciana Notturni in Ravenna (Italië) was ik verkocht. De traditionele manier van mozaïek maken heb ik geleerd aan de gemeentelijke Academie voor Fijne Kunsten te Wilrijk (België). Onder leiding van Gino Tondat volgde ik daar van 2008 t/m 2012 de opleiding ‘Kunst ambacht mozaïek’. Hier leerde ik de techniek en spelregels van dit mooie ambacht. Daarna heb ik mijn eigen stem en stijl gevonden. Door te werken met eigen ontwerpen én door te werken met een eigen combinatie van materialen: het traditionele marmer en smaltiglas uit Italië dat speciaal voor mozaïek wordt gemaakt. Maar vooral ook stukken tegels, steen en glas die ik buiten vind. Juist dit ruwe en grillige materiaal geeft me de creatieve vrijheid die ik nodig heb om mezelf uit te drukken.

Om mijn kennis van de mozaïekkunst te delen en anderen te inspireren geef ik ook workshops voor volwassenen en kinderen.”

www.inspireshops.nl

www.dutchartmosaics.nl