Trienie Breider

Trienie was van beroep onderwijzeres en is begonnen met tekenen en schilderen op de Pabo; ze had les van Van Dulmen Krumpelman en haalde tijdens de opleiding de akte tekenen.

Op ongeveer 30-jarige leeftijd nam ze schilderles bij de bekende PLOEG-schilder Karl van Beekum. In die tijd begon ze ook de opleiding ‘HBO-akte tekenen’.  Na 15 jaar kwam er helaas aan de schilderlessen een einde toen Van Beekum overleed.

In de daarop volgende jaren is ze verhuisd naar Sellingen, waar ze aan de wieg stond  van het nu alom bekende jaarlijkse schildersfestival ‘Montmartre’.

Haar grootste inspiratiebronnen zijn indianen, karaktergezichten, kinderen en schilderen met een bepaalde symboliek. Ook het schilderen van portretten vindt ze een mooi onderwerp. Ze gebruikt verschillende technieken: olie, aquarel, acryl, krijt, potlood, schilderen op zijde en gemengde techniek.

Ze woont en werkt op de ‘De Krumpelhof’. Daar brengt ze ook ook vele fijne uurtjes door met haar schildersgroep die ze begeleidt met het op doek zetten van emoties en dromen. Iets wat ze nog lang hoopt te doen.

Neem contact op (o.v.v. Trienie Breider)