Atelierroute de Beetse Ter Borg

Gerrit van Goor

Bijna 10 jaar geleden (na mijn pensionering) ben ik begonnen met boetseren. Hoewel ik ook veel objecten maak ligt mijn hart -in navolging op de door mij gevolgde cursussen omdat dit vaak aan de hand van modellen was- toch het meest bij mensbeelden. Mensen zijn voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron. Soms –als ik aan het boetseren ben- denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer zelf invloed uit oefenen hoe ze er uit komen te zien. Bij het afwerken gebruik ik verschillende technieken. Naast zelfgemaakte steengoedglazuren ook kleurrijke kwastglazuren. Daarnaast stook ik regelmatig mijn werkstukken raku.  

Ik neem regelmatig deel aan kunstmarkten en exposities, zoals Montmartre in Sellingen en de open atelierroute Beetse-Terborg en Parkart in Sogel (Dld), De kunstwinkel in Groningen, Coevorden en Beeldbrengers in Emmercompascuum. Vaak demonstreer ik op kunstmarkten ook het proces van het rakustoken.

Ateliernaam : Kloetje Klei.

Instagram: kloetje_klei

Facebook : kloetjeklei

Website: kloetjeklei.nl