Gerrit van Goor

Gerrit H. van Goor en woont in Ter Apel.

“Mijn atelier heb ik de naam Kloetje Klei gegeven, omdat het werk wat ik maak uiteindelijk allemaal met een kluitje klei begint begint.

Het creëren van beeldjes en bustes (figuratief werk) van keramiek is mijn grote passie. Vaak maak ik deze in verschillende kleuren al dan niet raku gestookt.  Het resultaat van mijn werk is altijd anders. Soms –als ik aan het boetseren ben- denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer zelf invloed uit oefenen hoe ze er uit komen te zien. Met name bij het rakustoken vind ik elke keer de uitkomst verrassend en ik heb in de afgelopen jaren gemerkt dat de mensen die in mijn keramiek zijn geïnteresseerd dat ook vinden. Bij goed weer zal ik ook deze atelierroute weer een demonstratie rakustoken geven”.

Gerrit van Goor is aangesloten bij ‘Kunstkring Westerwolde’.

www.kloetjeklei.nl