Atelierroute de Beetse Ter Borg

Bas Broekhuis (Vlagtwedde, NL)

Aan het begin van de jaren tachtig begon Bas met het opwekken van klanken met zelfgebouwde elektronische schakelingen om die vervolgens muzikaal in te zetten. Na 10 jaar en twee solo albums verder werd Bas een vast bandlid van de groepen BK&S en Kontroll-Raum.

Bas verzorgde de afgelopen atelierroute edities al op meerdere locaties de achtergrond muziek op zijn zelfgebouwde cello en elektronische hang.

 

Zaterdag 11.00 – 17.00 

Zondag 11.00 – 17.00

Detlef Keller (Gladbeck, D)

Detlef begon in de jaren ’90 met klankexperimenten, wat uiteindelijk leidde tot het uitbrengen van meerdere solo albums. Detlef is sinds 1994 een vast bandlid van de groepen BK&S en het duo KelMen.

 

Zaterdag 11.00 – 17.00 

Zondag 11.00 – 17.00

Frank Rothe (Berlijn, D)

Als bassist begonnen, maakte Frank rond de eeuwwisseling de overstap naar de synthesizer en aanverwante elektronische instrumenten. Speelt sindsdien in meerdere formaties als Fratoroler, Kontroll-Raum en Filter-Kaffee.

 

Zaterdag 11.00 – 17.00 

Zondag 11.00 – 17.00

Mario Schönwälder (Berlijn, D)

Mario begon zijn muzikale carrière midden jaren tachtig en bracht als solo artiest enkele albums uit. In ’94 richtte hij zijn eigen platenlabel op speciaal voor de elektronische muziek in de stijl Berliner Schule. Mario is, naast Manikin Records label-chef, ook één van de bandleden van BK&S, Kontroll-Raum en Filter-Kaffee.

 

Zaterdag 11.00 – 17.00 

Zondag 11.00 – 17.00

Micheal Menze (Groß-Gerau, D)

Altijd al geïnteresseerd geweest in klanken en harmonieën, raakte Michael rond zijn 15de meer en meer geïnteresseerd in elektronische muziek en studio technieken. Geïnspireerd door muzikale voorbeelden uit alle muziek stromingen brengt Michael onder de naam Menzman zijn muziek ten gehore. Samen met Detlef Keller treden ze samen op onder de naam KelMen.

 

Zaterdag 11.00 – 17.00 

 

Zondag 11.00 – 17.00

Wat deze mannen samenbrengt is een jarenlange vriendschap en de gemeenschappelijke passie voor de elektronische muziek in de stijl Berliner Schule en aanverwante stijlen. Muziek die wereldwijd zijn weg vindt naar liefhebbers via het platenlabel Manikin Records uit Berlijn.

Gezamenlijk hebben deze 5 Manikin muzikanten al meer dan 100 albums geproduceerd en vele honderden concerten gegeven in heel Europa en tours in de Verenigde Staten. Deelname aan de Atelierroute is een buitengewone leuke ervaring en een uitstekende gelegenheid om deze, doorgaans minder bekende muziekstijl, als achtergrondmuziek tussen alle prachtige kunstwerken op vijf verschillende locaties ten gehore te brengen.